Blogiarkisto

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kirjakauppoja ja kopukoita

Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa

Kirjan nimikin kertoo olennaisen; kirjassa on koottuna kirjakauppiaiden hulvattomia, omituisia ja hieman pelottaviakin asiakaspalvelutilanteita. Kirja on hauskaa luettavaa, tosin välillä miettii miten tyhmiä ihmisiä onkaan olemassa. Samaan syssyyn alkaa arvostamaan kirjakauppiaita ja muita myyjiä uudella tavalla. Tälläinen kirja olisi kiva koota Suomenkin kirjakaupoista ja kirjastojen henkilökunnalta saisi varmasti samanlaista materiaalia vaikka kuinka.

Itsekin olen kuullut kirjakaupassa asioidessani mielenkiintoisia, mutta yleensä (onneksi) ihan kirjoihin liittyviä kysymyksiä, joissa myyjän asiantuntemus on valttia. Ison ketjun myymälässä tietää saavansa hyvää palvelua, jos myyjä löytää kirjan hetkessä pelkän kuvauksen tai kannessa olevan kuvan perusteella.

Tämä on hyvä välipalakirja selailtavaksi ja sarjakuvamainen kuvitus tekee jutuista vieläkin hauskempia.

Asiakas: Tiedättekö elokuvan Coraline?
 Kauppias: Kyllä hyvinkin.
Asiakas: Tyttäreni rakastaa sitä. Aiotaanko siitä tehdä kirja?
s. 12

Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa
Weird Things Customers Say in Bookshops
Kirjailija: Jen Campbell
Suomennos: Aino Partanen
Kustantaja: Nemo 2012
119 sivua

-kirjastosta-
Aloitin ja luettu: 14.10.2015 

 Merja Jalo: Hubertusratsastus
Nea kuulee tallilla puhuttavan jännittävästä Hubertusratsastuksesta ja tyttö haluaisi mukaan hauskanpitoon. Varoituksista huolimatta Nea päättää osallistua ratsastukseen lainaponilla...

Löysin kirjan sattumalta kirpputorilta ja koska tämä on Nea-sarjan vanhoista kirjoista minulle kaikkein vierain, päätin verestää muistoja ostamalla kirjan omaksi. Tämä kirja oli sarjasta aina se, jota ei aikoinaan kirjastosta löytynyt. Olen lukenut tämän ehkä kerran tai pari. Nyt nämä vanhat Nea-kirjat on katoava luonnonvara. Nostalgian takia se on sääli, mutta kirjallisesti nämä eivät ole mitään merkityksellisiä teoksia.

Kirja on sarjan toinen ja aloittelija-Nea törttöilee kirjassa oikein kunnolla. Hieman säälin Neaa, jonka pitää oppia kaikki aina pahimman kautta. Kirjan ajankulu, henkilöiden iät ja tallin tapahtumat tuntuvat olevan aika tavalla hukassa ja hakusessa, mutta ei se haittaa, koska pääasia kuitenkin toteutuu; kirjassa on hevosia! Lisäksi Jalo osaa aina ujuttaa mukaan teoriaa ja opetuksen, tosin hieman rautalangasta väännettynä.

Muita Nea-sarjan kirjoja, joista olen kirjoitellut; Kamppailu hevosesta, Nea, hevosenhoitaja ja Hoitoponi.

 Viimein Nea saapui valkoisen aitauksen kulmalle. Hänen silmänsä tavoittivat jotakin, mikä pysäytti hänet hetkeksi. Hevonen! Tarhassa oli valkoinen hevonen. Ja millainen hevonen!
    Nea kömpi aidalle katsomaan.
    Valkea hevonen seisoi keskellä tarhaa pää pystyssä. Sen pitkä harja liehui tuulessa. Se oli pyöreärunkoinen... Kaunein hevonen, minkä Nea oli milloinkaan nähnyt. Mutta mistä se oli tullut tänne tallille?
s. 23

Hubertusratsastus
Kirjailija: Merja Jalo
Kustantaja: Otava 1990
144 sivua

-oma-
Aloitin: 8.11.2015
Luettu: 9.11.2015
 

3 kommenttia:

  1. Minäkin olen tuon Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa lukenut. Olen samaa mieltä, että kirja oli oikein mukava ja hauska välipalakirja :)

    VastaaPoista
  2. Luin juuri Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa kirjan! Se oli minusta hauska. Voiko tuollaisia ihmisiä edes olla olemassa... :)

    VastaaPoista
  3. Kirjakauppakirja täytyy kyllä hommata jostain ja lukea!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.