Blogiarkisto

lauantai 21. helmikuuta 2015

Merja Jalo: Nea, hevosenhoitaja

Nuoruuden hevoshullu-aikojen lempikirjojen kahluu jatkuu. Olisin halunnut lukea Nea-sarjan järjestyksessä läpi, mutta sarjan toista kirjaa, Hubertusratsastusta, ei kirjastosta löytynyt, joten lainasin kolmannen osan.

Nea on päässyt mukaan Fagerin tallin hevosenhoitajakurssille. Viimein Nea on matkalla kohti unelmaansa; olla osa tallityttöjen porukkaa ja omaa hoitohevosta! Kurssi ei tule olemaan helppo ja eikä varsinkaan silloin, kun vastassa on kokonainen tallillinen koppavia ja ilkeitä hoitajia. Mutta Nea päättää suoriutua kurssista ja tulla maailman parhaaksi hevosenhoitajaksi.

Mitään suurempaa juonta kirjassa ei oikeastaan ole. Seurataan vain Nean kurssiopiskeluja ja ohessa tapahtuu kaikenlaista. Nea on edelleen sitkeä ja sisukas, mutta välillä tytön hyvä onni ärsyttää. Lisäksi muut kurssilaiset tuntuvat olevan todellisia tumpeloita, että Nean pieni paremmuus korostuu.

Nea alkaa sopeutua tallille ja saada ystäviä, mikä tottakai ilahduttaa lukijaa. Helppo lukuiseen tekstiin on ujutettu paljon oikeaa tietoa hevosenhoitamisesta ja tallikäytännöistä, mutta välillä tietoiskut tuntuvat päälle liimatuilta. Lisäksi tekstissä oli tahatonta toistoa monesta hetki sitten käsitellystä asiasta, mutta nuorelle hevoshullulle teksti on varmasti viihdyttävää.

Paljon enempää en osaa tästä sanoa. Helppo ja ihan mukava lukukokemus uudelle tai vanhalle hevoshullulle, jos kaipaa jotain pientä luettavaa.

Nea, hevosenhoitaja
Kirjailija: Merja Jalo
Kustantaja: Otava 1991
135 sivua

-kirjastosta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.