Blogiarkisto

lauantai 20. helmikuuta 2016

Viiden kirja haaste

Sekä Anu/Kirjaston kummitus että Katarooma/Kirjaimia haastoivat minut mukaan kirjablogeissa pyörineeseen viiden kirjan haasteeseen. Kiitokset kummallekin! Kysymykset olivat mielenkiintoisia ja vaikeita, mutta yritän parhaani.

1. Kirja, jota luen parhaillaan
Valitettavasti tällä hetkellä ei ole mikään kirja kesken enkä tiedä mitä seuraavaksi lukisin. Tälläinen ongelma tulee eteen yleensä silloin, kun olen lukenut kirjan, josta pidin paljon/rakastin sitä. Lopettelin Alan Bradleyn Piiran maku makea-kirjan maanantaina aamulla ja sen jälkeen olen vain yrittänyt keksiä edes etäisesti kiinnostavan kirjan, jonka lukea seuraavaksi.

2. Kirja, josta pidin lapsena
Pidin melkein kaikesta, missä oli eläimiä ja varsinkin hevosia. Pidin dekkareista ja Merja Jalon hevoskirjoista, varsinkin Nea-sarjasta. Mahdoton kysymys vastata yhdellä kirjalla.

3. Kirja, joka jäi kesken
Tämä on helppo! Viime joulukuussa kävin innoissani Hurjien tarinoiden talon (Chris Columbus & Ned Vizzini) kimppuun ja jaksoin lukea sitä monta kymmentä lukua, kunnes päätin antaa tylsistymiselle periksi. Kuulin kirjaa verrattavan Harry Pottereihin ja nauroin; Harry Pottereissa ei ole mitään ylimääräistä, kaikella on merkityksensä. Hurjien tarinoiden taloon taas on yritetty tunkea samaan kaikki mahdollinen, mitä kirjailijat ovat vain keksineet.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen
Tämä on vaikea. Nuorempana vaikutuin melkein kaikesta lukemastani, jokainen kirja tuntui hienolta ja upealta. Nykyisin taas hyvin harva kirja tekee vaikutuksen. Jotkun kirjat saavat ajattelemaan asioita ja miettimään miten upeaa tekstiä lukeekaan, mutta vaikuttuminen vaatii jo jotain yliluonnollista.

5. Kirja, johon palaan uudelleen
Harry Potterit. Niihin ei kyllästy ja niistä löytää aina jotain uutta mietittävää. Tarinan eri osista löytää uusia vivahteita ja sivuhenkilöt tuntuvat nousevan esille joka lukukerralla eri tavalla. Lisäksi on mukavaa miettiä, että entä jos tästä maininnasta tai vihjeestä olisin silloin aikanaan tajunnut koko sarjan ytimen ja lopun. Jos maailman kaikki ihmiset lukisivat Harry Potterit, olisi maailma paljon parempi paikka (ja kaikilla keskusteltavaa keskenään!).

Kysymyksien ääreltä pieni ilmoitusasia; vaatimaton blogini täytti 16. päivä helmikuuta vuoden! Tuntuu hienolta, että olen jaksanut kirjoitella tänne, vaikka välillä sanavarastoni tuntuu suppealta ja pelkään toistavani liikaa itseäni. Lisäksi on mahtavaa huomata, että joitakin kiinnostaa sekavat sepustukseni ja olen saanut ihan lukijoitakin. Ensi kuun lopussa pidän arvonnan lukijoilleni, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

1 kommentti:

  1. Onnea yksivuotiaalle :) Minullekin on käynyt useasti niin, että joku kirja imaisee niin vahvasti mukaansa, että on mahdotonta aloittaa toista kirjaa. Siihen ei auta kuin alkaa lukea jotain muuta, jos se imaisisi minut vuorostaan maailmaansa :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.