Blogiarkisto

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Inspiraationa Japani - mielenrauhan värityskirja

Koska Kirke Muhosen Mindfullnes-värityskirja oli niin kiva, ajattelin hankkia tottakai toisenkin mukavan värityskirjan. Tämä Japanista kuva-aiheensa saava värityskirja kuulosti hyvältä, pidänhän Japanista ja kuvittelin värityskuviin esittelytekstin mukaan viuhkoja, lintuja ja kirsikankukkia. En tutustunut kirjaan ennen kuin pyysin siskoa sen minulle ostamaan kirjakauppareissunsa yhteydessä.

Pettymys. Se on ainoa sana jolla voin kuvata tätä värityskirjaa. Voin kuvitella että tämä väritysbuumi työntää markkinoille enemmänkin tämän kaltaisia hätäisesti kyhättyjä viritelmiä, kun halutaan imuroida värittäjien rahat kustantajien taskuun. Juuri tämä kirja sai minut päättämään, että kirjoitan varmasti jonnekin näistä arvioita, sillä en halua kenenkään muun haksahtavan näin pahasti.

No mikä tässä värityskirjassa oli niin suuri pettymys? Kannet ovat toki kauniit ja sivuja vaikka millä mitalla väritettäväksi, mutta se sisältö! Kyllä kirjassa muutama viuhka on, teepannuja, haikaroita ja vaikka mitä, mutta niistä paistaa läpi vain halua takoa rahaa.

Kirjan kuvat on suurimmaksi osaksi erilaisilta kuvapalveluilta yms. vastaavilta ja ovat sellaista pientä piiperrystä, ettei tavallisilla puuvärikynillä noita värittele, ellei halua koko ajan teroittaa terää kapeammaksi.

Minulle ei ainakaan tuo mielenrauhaa noin pikkutarkka piipertäminen rumien kuvien kanssa. Suurin osa kuvista on myös pelkkiä aaltoja ja erilaisia symmetrisia kuvioita, eli tylsiä.


Varmasti parhaiten omaa intoani kirjaa kohtaan kuvaa ainoa väritys, mitä olen sivuille jaksanut pykertää (ja senkin tein huolimattomasti);

Joten kannattaa värityskirjaa hankkiessa tutkailla eri vaihtoehtoja ja pitää mielessä, ettei kaikki värityskirjat todellakaan ole priimaa ja automaattisesti hienoja. Voihan toki joku tästäkin Japani-aiheisesta pitää, mutta itse olen todella, todella pettynyt. Minulle tämä kirja ei mielenrauhaa tuonut, enemmänkin vain kiukkua.

Inspiraationa Japani - mielenrauhan värityskirja
Kustantaja: Otava
72 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.