Blogiarkisto

Unilmia

Kuka?
Olen vuonna 1987 syntynyt kirjallisuuden ystävä Itä-Suomesta. Kirjoittelin tätä blogia muutaman kuukauden Syra Sysimetsän nimellä, vaihdoin sen sitten Unilmiaksi, koska halusin lyhyemmän nimimerkin. Unilmia nimen keksin vahingossa, kun pyörittelin sanaa "unelmia" mielessäni.

 Kaikkien aikojen parhaat kirjat?
Pakkovastaus on Taru Sormusten herrasta, mutta muitakin toki löytyy. Harry Potterit ja Nälkäpeli-trilogia ovat myös suosikkien listalla. Yksittäisistä kirjoista eniten mieleen on jäänyt Ali Shawn Tyttö joka muuttui lasiksi ja Neil Gaimanin Neverwhere - maanalainen Lontoo. Uusimpana lempikirjana listalla on Jean-Paul Didierlaurent ja Lukija aamujunassa.
Millaisia kirjoja luet?
Kuten musiikkimakuni, niin myös kirjamakuni on värikäs sekoitus kaikkea mahdollista. Minua kiehtoo kekseliäät ideat ja uudet maailmat. En niinkään pidä romantiikasta tai muusta ihmissuhdehömpästä. Ne ovat aina niin samanlaisia. 

Lempikirjailijoita?
Edgar Allan Poe on suosikkini ollut jo teini-iästä lähtien. Muita lemppareita on H.P. Lovecraft, J.K Rowling, Terry Pratchett ja Neil Gaiman. Suomalaisista ykkösiä on Sofi Oksanen ja Johanna Sinisalo.

Kirjoitatko itse?
 Kirjoitan kausittain. Jonkin sortin runoja olen raapustanut teini-iästä lähtien ja muita tekstejä suunnittelen ja kirjoitan jonkin verran. Huono puoli kirjoitusharrastuksessani on, etten saa yleensä mitään valmiiksi, vaikka ideoita olisi vaikka kuinka. Haaveissa olisi julkaista oma kirja...

Kirjanmerkkisi?
Keijupostikortti, jonka ostin blogin aloittaessani ihan tavan ruokakaupasta.
 
 Kumpi vaikuttaa enemmän kirjan ostamiseen/lukemiseen; kansi vai takakansi?
Kirjan ostamista mietin aika tarkkaan. Kirjan pitää todellakin houkutella minua lukemaan se, tosin halpa hintakin houkuttelee. Rakastan kirjojen kansia ja ne luovat odotuksia kirjan sisällöstä. Voisin keräillä kirjoja pelkkien kansien takia. Takakansi taas tarjoaa yleensä enemmän informaatiota sisällöstä, joten sanoisin, että takakansi.

Kumpi; oikea kirja vai e-kirja?
En ole vielä yhtään e-kirjaa lukenut, ne vaikuttavat jotenkin "kylmiltä". Ne tosin ovat ekologisempia, mutta tällä hetkellä suosin oikeita, aineellisia kirjoja.
 
Muuta?
Harrastan valokuvausta enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Pidän kissoista.


Yhteyttä voi ottaa:
Sähköposti: lukemattomasti(a)gmail.com
Goodreads: Unilmia
ja tottakai kommenttina blogiin.

Ei kommentteja: